Individuele coaching

"je schaduwkanten ontdekken maakt je heel"

Coaching

Kom tot bloei in je werk en in je leven!

Ik geloof dat jij datgene wat je nodig hebt om de verandering te maken die voor jou zo belangrijk is al in je hebt. Het is niet iets ‘nieuws’ wat je moet leren. Sterker nog, vaak gaat het om dingen afleren die je jezelf hebt aangeleerd, vanuit een goede bedoeling. Het heeft je namelijk jarenlang veel opgeleverd maar soms kan je erachter komen dat zoiets niet meer vóór je, maar juist tégen je begint te werken. In de huidige maatschappij waarbij ´druk´ zijn de norm is verdwijnt vaak de ruimte voor reflectie op ons eigen handelen en daarmee de mogelijkheid om stappen te zetten in je ontwikkeling.

De vraag is of je nog wel kunt komen bij datgene wat je zelf écht belangrijk vindt. Wat heeft waarde voor jóu? Los van wat anderen vinden. Wat is jóuw mening? Waar sta jíj voor? Welke keuzes wil jíj maken in het leven die passen bij jouw kwaliteiten en ontwikkeling. Hier gaat coaching over. Over het actief onderzoeken van jezelf, over bewustwording en het krijgen van inzichten en meer zelfkennis, waardoor een volgende stap mogelijk is. In de basis doe ik met coaching niet meer dan jou een spiegel voorhouden, waarbij drie vragen naar voren komen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

Stappen zetten om jezelf te ontwikkelen vraagt lef, doorzettingsvermogen en de bereidheid om jezelf kritisch onder de loep te nemen. Wat ik in het coachen telkens als uitdaging zie, is om samen met de ander op zoek te gaan naar waar de spanning zit tussen wat iemand zegt en doet en wat iemand werkelijk wil. Door die spanning bespreekbaar te maken, krijg je inzicht in je eigen patronen en kun je keuzes maken die werkelijk bij je passen.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door aandacht, duidelijke feedback, humor en confrontatie. Als coach stel ik onderzoekende vragen, ik spiegel je en geef je feedback op wat ik bij je zie, hoor en voel. Samen onderzoeken we wat bij jou de vraag is achter de vraag, wat je blinde vlekken zijn en wat maakt dat je nu vastloopt.

"Nanda heeft mij geholpen inzicht te verkrijgen in mijn eigen krachten en valkuilen. Haar aanpak is oordeelloos, geduldig en doeltreffend. Ik raad Nanda zonder enige twijfel aan als coach."
Pim Seuren
Beleidsadviseur