Nanda Potjer

"the best teachers tell you where to look but not what to see´

Over Nanda

Mijn passie ligt bij het begeleiden van organisaties en mensen bij veranderingen. Ik werk vanuit verbinding, veiligheid en vertrouwen.

Na mijn studies psychologie en bedrijfskunde kwam ik via een managementdevelopment programma terecht in de publieke sector. Als strategisch adviseur was ik gesprekspartner voor directie en management voor vraagstukken op het gebied van organisatieverandering en -ontwikkeling. In de jaren die volgden begeleidde ik grote reorganisatie-, veranderings-, implementatie- en cultuurtrajecten, maar stiekem vond ik het leukste van mijn werk nog steeds het begeleiden van de ontwikkeling van collega-adviseurs. Ambitieuze (young) professionals met een zeer gezonde dosis drive die tegen de beperkingen van een werkend leven in een grote politieke organisatie opliepen. Daar haalde ik écht mijn energie uit. Om te zien en ervaren hoe een goed gesprek, een luisterend oor, een kritische vraag of een goed getimede stilte de ander de ruimte gaf om het eens op een andere manier te bekijken, om eens te experimenteren met ander gedrag, om eens terug te duwen tegen die stellige manager of juist je gevoel te laten spreken. Ik raakte steeds meer overtuigd van het feit dat échte verandering op individueel niveau of in teamverband plaatsvindt.

In de jaren die volgden ben ik mij steeds meer op deze vlakken gaan specialiseren. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling bij teams en individuen waaronder de NLP Master, TA (Transactionele Analyse), Systemisch Werken, Spiral Dynamics, mindfulnesstrainingen en diverse coachopleidingen (NOBCO geregistreerd). 

Ik geloof dat persoonlijke en professionele ontwikkeling nooit stopt en dus ben ik zelf ook altijd bezig met mijn eigen ontwikkeling als trainer en coach door het volgen van diverse trainingsmodules, opleidingen en supervisie. 

In 2015 heb ik de overstap gemaakt naar zelfstandig ondernemen en sindsdien ben ik werkzaam als  (team)coachtrainer en adviseur op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik ontwerp en begeleid ontwikkeltrajecten op maat voor groepen en individueel.

In mijn vrije tijd sport ik graag, sport is vaak een inspirerende metafoor voor werken en leven. Het geeft zuurstof aan mijn ontwikkeling. En hoewel leren en groeien vaak een spannend en moeizaam proces lijkt is er bij mij ook altijd ruimte voor humor.

COACHING

Ervaar je onrust of spanning? Of ben je toe aan een nieuwe stap in je persoonlijke of professionele ontwikkeling? Of misschien heb je het idee dat je steeds tegen dezelfde dingen aan blijft lopen. Wat kun je verwachten van een coachtraject bij mij?

TALENTONTWIKKELING

Wilt u meer weten over het ontwikkelen en begeleiden van een duurzaam maatwerk traject in uw organisatie ten behoeve van het ontwikkelen van talent, stimuleren van creativiteit en bevorderen van reflectief vermogen van uw professionals? Klik hier.

TEAMONTWIKKELING

Is jouw organisatie of team toe aan een volgende stap? Hoe kunnen jullie als team effectiever, sneller en gemakkelijker samenwerken? Hebben jullie nog dezelfde doelen voor ogen? Als jij de professionals in jouw organisatie meer vanuit hun eigen kracht wilt laten werken, klik hier.