Wandelcoaching

"when we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves´"

Wandelcoaching

Als ik mensen vraag ‘stel je eens de fijnste en mooiste plek voor waar je nu zou willen zijn’. Hoe is het daar, hoe voel je je daar, wat zie je om je heen, wat hoor je, wat ruik je? Dan is dit bijna zonder uitzondering een plek in de buitenlucht. En als ik dan vraag hoeveel tijd mensen per dag buiten zijn is het antwoord vaak niet meer dan een uur. En vaak is dit dan ook nog ‘functionele’ tijd in de buitenlucht. We hebben iets te ‘doen’. Zoals de hond uitlaten, naar school of ons werk fietsen, de kinderen wegbrengen, sporten. In deze hectische maatschappij waarbij ‘druk’ zijn bijna een statussymbool op zich is geworden zijn we het contact met de natuur en vaak ook met onszelf een beetje kwijtgeraakt.

Om dit weer met elkaar in verbinding te brengen coach ik waar mogelijk en gewenst in de buitenlucht. Mijn praktijk ligt aan de rand van het bos en is daarmee een toegankelijke plek om aan de slag te gaan met jouw coachvraag.

Steeds blijkt weer de helende werking van de natuur. We voelen ons gezonder en fitter als we meer in de buitenlucht zijn. Maar ook de dynamiek van een gesprek verandert als je naast elkaar loopt. De fysieke beweging tijdens de wandeling zet letterlijk processen in je lijf en hoofd in werking. Dingen komen los en je kunt de woorden bijna letterlijk neerleggen, er voorbij lopen en ze weer achter je laten.

"Ik ben ongelooflijk blij met Nanda als mijn coach. Mede door haar heb ik grote stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling als mens en als ‘young professional’. Nanda is ijzersterk in het stellen van de juiste vragen en houdt mij een spiegel voor. De sfeer blijft altijd veilig en open. Van oefeningen om dichter bij mijn gevoel te komen tot ter plekke een familieopstelling neerzetten. Ze kent het en past het toe."
Anniek Vos
Trainer en Opleidingsadviseur